Om oss & våra vänner

Sommaren 2010 fick vi chansen att ta över driften av Gällnö Handelsbod. Verksamheten har sen dess successivt växt och omfattar idag förutom handelsboden även café, bar och vandrarhem.

Vi (Jonas och Robin) lärde känna varandra då våra vägar korsades under en lång resa genom asien 2006. Vi började ganska snart att planera att driva något tillsammans. Innan vi fick den chansen flyttade vi till Köpenhamn där vi både arbetade på restaurang LêLê under ett par år. Robin som redan då hade lång erfarenhet från restaurangbranschen blev snabbt barchef och har idag arbetat som bartender och servitör i 12år. Jonas har även han stor erfarenhet från restaurangbranschen men odlar vi sidan om även ett intresse för fotografi, han har bland annat tagit fotografierna här på hemsidan.

Vi som arbetar tillsammans på Gällnö är vänner sedan länge och Gällnö har bara fört oss närmare varandra.

Jocke ”Kallis” Dick Hedlund är vårt ess i caféet. Han kokar kaffe som ingen annan och öppnar sockerdricka snabbare än blixten! Utöver kunskap kring kaffe och kringlor kan ”Kallis” konst. Om ett par år ser ni en tavla föreställande Hemfladen på nationalmuseum!

Lisa ”Chef” Åbom är vår köksmästare. Hon kan grilla korvar på löpande band, med förbundna ögon! När hon inte grillar, syltar, saftar eller bakar så är hon idrottshögskolanskolans bästa elev!

I affären styr Lisas storebror Markus ”Dansken” Åbom med järnhand! Han ser till att bananerna inte är bruna och (förhoppningsvis) att mjölken räcker hela helgen. Vid sidan av sin butikschefs-roll är Markus pedagog i Danmark och arbetar med multihandikapade barn och vuxna.

Patrik ”Värden” Svensson är vår vandrarhemsvärd. Han har telefonen i ena handen, bäddar med andra och hälsar våra gäster välkomna med den tredje. När han inte är på Gällnö jobbar han med Göteborgs filmfestival och Popaganda! Han lyckas också hitta tid till konsumera mängder av populärkultur och tv-spel samt resa jorden runt.

 

Samarbetspartners

Skärgårdsstiftelsen
STF
Europeiska Jordbruksfonden
Horisont Kajak
Skärgårdshandlarna
Visit Skärgården
Visit Värmdö

Gällnö länkar

Skärgårdssparris
Gällnö natur & kulturstig

Våra skärgårdsvänner

Finnhamn Vandrarhem
Svartsö Lanthandel
Svartsö Krog
Waxholms Kafferosteri