Gällnö Bar

Till vår sommaröppna bar kommer man för att äta en bit mat, sippa på ett glas vin eller bara för att svalka sig med en kall pilsner.

Maten i baren är enkel  och hemlagad från råvaror av hög kvalité. Vi lägger stor vikt på det som är i säsong över sommaren. Inspirationen till maten kommer från länderna kring medelhavet men vi är inte rädda för att då och då också servera något svenskt.

På menyn har vi t.ex. grillade goda korvar från vår slaktare i stan, matiga sallader eller grillade grönsaker. För den som vill ha något mindre finns det ett antal smårätter som ostar, fiskkonserver eller charkuterier från kvalitetsproducenter. För dig med en söt tand finns det sötsaker som levereras från vårt café.

Vi anstränger oss lite extra för att hitta öl och vin som man annars inte hittar på krogen eller på Systembolaget. Ölen är ofta från svenska mikrobryggerier medans vinet oftast kommer från småskaliga kvalitetsmedvetna producenter i Frankrike, Italien och Spanien.

Vår numera skärgårdskända lemonad serveras både med eller utan rom. Vi har också ett mindre utbud av några klassiska och moderna cocktails. Vårt mål är att du ska dricka bäst i hela skärgården hos oss!

De flesta borden finns under äppelträden i trädgården. När solen blir för varm eller när regnet tittar fram kan man också hoppa in i vår sjöbod där vi har ett par bord.

____________________