Vandra med guide

IMG_1820

Vandra från Gällnönäs med kultur- och naturguide

På vackra Gällnö finns en omväxlande skärgårdsnatur, äldre bebyggelse och en historia som är värd att berätta. Natur- och kulturstigen är en grusväg som ringlar sig 4 km tvärs över ön mellan Gällnönäs brygga och Gällnöby, båda med anslutning till Vaxholmsbolagets båtar. På vandringarna berättar lokala guider om livsvillkoren i skärgården, om hur livet var förr, om naturen, Rysshärjningarna och mycket mer. Vi startar i anslutning till morgonbåtens ankomst till Gällnönäs brygga och avslutar i Gällnöby vid Handelsboden. Sedan är det en kilometers promenad till Gällnö brygga och båten in till stan.

Kultur- och naturvandringen på Gällnö lämpar sig för vandrare i alla åldrar. Vi går i promenadtempo på jämn, grusad stig och stannar till för att berätta kring olika teman. Ta med dryck och ett litet mellanmål. Vi tar en kort paus halvvägs till Gällnöby.

För vem: Vandrare i alla åldrar.

Längd: 4 km i promenadtempo, ca 2 timmar inklusive paus.

Var: Från Gällnönäs brygga till Gällnöby (Handelsboden).

När: Söndagar kl 11.00, i anslutning till morgonbåtens ankomst. Alla söndagar från den 5 juli till och med den 9 augusti.

Kostnad: 150 kr per deltagare, gratis för barn under 12 år. Betalning med Swish efter mottagen bokningsbekräftelse.

Anmälan: Skicka ett mail till kontakt@gallnostigen.se och ange vilken dag du vill boka, ditt namn, mobilnummer och mailadress. Om du bokar för flera, ange då antal betalande deltagare och antal barn under 12 år. Vi svarar med en bokningsbekräftelse och info om hur du betalar med Swish.

Resa till Gällnönäs brygga: Vaxholmsbåt kl 9.00 mot Möja, från Strömkajen till Gällnönäs brygga. Alternativt bil eller SL-buss till Boda brygga på Värmdö och 15 min med Vaxholmsbåt.

Resa från Gällnö brygga: Det finns flera båtar att välja på under eftermiddag och kväll. Bryggan trafikeras av både Waxholmsbolaget och Strömma/Cinderella båtarna.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och håller avstånd till varandra under vandringen. Max 12 betalande deltagare per grupp. 

Arrangör: Gällnö natur- och kulturstig ideell förening.

Har du frågor? Skicka ett mail till kontakt@gallnostigen.se

Välkommen att vandra med oss!

Logga Natur-o kulturstigen