Bra att veta

Incheckning: tidigast 15:00
Utcheckning: senast 11:00

Boka boende

På gårdsplanen finns två duschar i anslutning till bastun samt en enskild dusch med omklädningsrum.

Handelsboden och Baren har två små bryggor som man endast kan ligga vid när man handlar eller äter i baren. Om man vill ta en promenad, bada, övernatta i båten eller besöka vandrarhemmet med egen båt så finns en fin naturhamn bara en knapp kilometer norr om vandrarhemmet i Torsviken.

Kommer ni tidigare än incheckning eller vill stanna kvar ett par timmar på ön efter ni checkat ut finns möjlighet att lämna bagaget på vandrarhemmet. Vandrarhemmet ansvarar inte för bagaget/värdesaker.

I huvudbyggnaden finns rinnande varmt vatten. Likaså i duscharna. Uppe vid stugorna finns en brun där du själv pumpar upp ditt vatten. Vi skickar regelbundet vårt vatten på analys för att se till att kvaliteten är god.

Alla våra stugor, allrum och övriga utrymmen är rökfria.

I våra stugor som är utrustade med pentry finns ett enklare utbud av glas, porslin, knivar och kastruller.  I köket i huvudbyggnaden finns ett större utbud av köksutrustning och om du saknar något säg gärna till så kan vi säkert ordna det.

Vår vedeldade bastu har plats för upp till 8 personer. Bastu kostar 50 kr per person och bokas på plats.

Vid Söderby brygga där färjorna lägger till finns kärror att låna för det som bor på vandrarhemmet.

I några av våra stugor tillåter vi husdjur. Det framgår från bokningen vilka stugor man kan ha husdjur i. I de andra stugorna kan vi inte ta emot husdjur.

Vi hoppas att alla våra gäster kan hjälpas åt att källsortera. Avfall, kompost, burkar och glassreturer lämnas på gården vid huvudbyggnaden.

Det finns en fin och gratis tältplats vid Torsviken cirka 20 minuter promenad från Gällnö By. Där finns förutom färskvatten och torrdass också en fin sandstrand.

Vi har några cyklar till uthyrning om du vill ta dig snabbare runt ön. Utbudet är begränsat och går inte att förboka. Vi har havskajaker för både en och två personer. Kajakerna går att förboka här på hemsidan, via mail eller telefon

Om du inte har med dina egna sängkläder finns det att hyra för 125 kr/set. Handduk kan du hyra för 35 kr.

Ni städar själva rummen/stugorna efter er likaså gäller de övrigt utrymmena som bastu, kök och dusch. Slutstädning av rummen kan beställas för 150kr för 2-bäddsstugor respektive 250kr för 4-bäddsstugor. Detta inkluderar rengöring av golv och andra ytor.

På gårdsplanen finns en kolgrill som alla gäster är välkomna att använda.

På Gällnö vandrarhem har vi 6 utedass, två på gården och fyra vid stugorna.

De flesta av våra stugor är i lätt terräng. Våra toaletter och duschar är inte handikappanpassade. Om du har problem att ta dig fram i lätt terräng meddela gärna det när du bokar då vi har en stuga på gårdsplan som förmodligen passar dig bäst.

Vandrarhemmet har öppet från början av maj till slutet av september. Om ni vill komma utanför öppettiderna rekommenderar vi att ni ringer oss, så kanske vi kan ordna det.