Vi och våra vänner

Vår resa på Gällnö började sommaren 2010 då vi, Jonas och Robin, fick möjligheten att ta över Gällnö Handelsbod. Sedan dess har vår passion inte bara vuxit, den har förvandlats till något större – en plats där handelsboden smälter samman med ett mysigt café, en livlig bar och ett välkomnande vandrarhem.

Det började för 15 år sedan

Det hela började av en slump när Robin, för första gången på många år, återvände till sin barndoms sommarö Gällnö och såg en lapp på ett träd som frågade: ’Vem vill ta över handelsboden nästa år?’ Av en tillfällighet träffade han Jonas i stan och delade med sig av detta. Den lappen blev starten på vår första sommar med handelsboden och vårt eget företag. Ungdomliga och naiva, men fulla av idéer och energi, visste vi inte att detta skulle bli starten på en sådan lång och fantastisk resa tillsammans. Sommaren med handelsboden blev till många somrar och handelsboden utökades med restaurang och vandrarhem. Nu, snart 15 år senare, står vi här med nästan 30 anställda och en lojal skara av underbara stamgäster som återvänder hit sommar efter sommar.

Vårt arbete på Gällnö under alla dessa år har präglats av vår strävan att förbättra och förfina upplevelsen för våra gäster utan att tappa bort oss på vägen. Många av dem som arbetar tillsammans med oss har varit med oss under lång tid och vi är tacksamma för att få jobba med sådana fantastiska människor.