Gällnö krog

Till vår sommaröppna krog kommer man för att äta en bit mat, sippa på ett glas vin eller bara för att svalka sig med en kall pilsner. Vi tar ej bordsbokningar, det är bara att komma förbi!

Bara goda grejer

Vår meny erbjuder en mångfald av smårätter som är perfekta att dela på och större rätter med grillade inslag och fokus på grönsaker i stort. Vi lägger stor vikt vid att använda färska råvaror som är i säsong. Inspirationen till vår mat hämtar vi från Medelhavsländerna, men vi är inte främmande för att ibland även erbjuda svenska smaker och rätter.

Några av de ord och råvaror som du ofta hittar på menyn är: grillad, ekologisk, burrata, lammerguez, nyskördad sallad, iberico, Gällnörökt lax, Vikentomater.

Ölen är ofta från svenska mikrobryggerier medans vinet oftast kommer från småskaliga kvalitetsmedvetna producenter i Frankrike, Italien och Spanien.

Hitta våra öppettider

Gällnö Bar är en av Stockholms skärgårds mysigaste vinpärlor, charmigt beläget i en lugn och skyddad vik. Maten är rustik och portionerna rejäla, och vid den enkla träbaren beställer du bra hantverksöl eller grymma viner från den korta men naggande goda listan. Ett sommarmåste!

 Andreas Grube, vinskribent – Star Wine List

Vår numera skärgårdskända lemonad serveras både med eller utan rom. Vi har också ett mindre utbud av några klassiska och moderna cocktails.

De flesta borden finns under äppelträden i trädgården. När solen blir för varm eller när regnet tittar fram kan man också hoppa in i vår sjöbod där vi har ett par bord.

För den med söt tand har vi även ett café där man kan få hembakta sötsaker och brygg eller epressobaserat kaffe på vår egen rost från Lykke kafferosteri. Under högsäsong serverar caféet även frukost varje morgon.