Dagsutflykt i skärgården

Gällnö är den finaste ön i skärgården och den perfekta ön för en dagsutflykt till skärgården! För dig som redan varit på Fjäderholmarna, Sandhamn och i Vaxholm som nu vill se en riktig skärgårdsö. Här finns inga souveniraffärer eller busslaster med turister. Till Gällnö kommer man för att bara slappna av. Det finns en sommaröppen krog, lanthandel, café och stränder och badklippor. För den som vill stanna över natten finns gratis tältplats och ett vandrarhem med stugby.

Mat & Dryck

På öns enda restaurang erbjuds ett mångfald av smårätter som är perfekta att dela på, större rätter med grillade inslag och fokus på grönsaker i stort. Man sitter i den lummiga trädgården eller på bryggan med utsikt över alla båtar som lägger till.

Hitta våra öppettider!

Utforska Gällnö

Vad kan man göra på Gällnö? Jo här kan man sitta en hel dag och smutta på en drink och äta en god bit mat under äppelträden, gå vilse i blåbärsskogen eller bada och sola på både klippor och sandstrand. Uppe vid tältplatsen badar ”turisterna” medans öborna badar på den ”hemliga” stranden (tips: utmärkt på kartan nedan som ”Landsgrunderna”). Ladda ner och skriv ut kartan inför din dagsutflykt eller kom förbi handelsboden och hämta en gratis kopia.

Hitta hit

Båten från Strömkajen eller Strandvägen tar mellan 1,5 – 2 timmar. Gällnö trafikeras av både Waxholmsbolaget och Strömma/Cinderella-båtarna. Det finns även möjlighet att åka båttaxi med Rederi Gällnö.